Netbulx Haber
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE  FORUM İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

Kareem Abdul Jabbar Süleymaniye'de

Kareem Abdul Jabbar Süleymaniye'de

Tarih 08Mayıs2011, 16:23 Editör Netbulx

Kareem Abdul-Jabbar, bugünkü programında İstanbul'u gezdi.


en yeni Şarkı sözleri

Özel bir organizasyon kapsamında dün İstanbul'a gelen NBA'in efsane isimlerinden Kareem Abdul-Jabbar, bugünkü programında İstanbul'u gezdi.

SÜLEYMANİYE CAMİSİ'Nİ GEZDİ

Renault Meganeomani ile NBA işbirliğinde İstanbul'a gelen efsane isim, Kapalıçarşı ve Süleymaniye Camisi'ni gezdi. Milli basketbolcu Mehmet Okur'un da eşlik ettiği Kapalıçarşı gezisi sırasında Kareem Abdul-Jabbar, çeşitli hediyeler aldı. Kapalıçarşı esnafının yanı sıra burada bulunan turistler ve Türk vatandaşları da iki oyuncuya ilgi gösterip, tezahürat yaptı. Müslüman olan ve camiye girmeden önce abdest alan Kareem Abdul-Jabbar, daha sonra namaz kıldı ve ardından buradan ayrıldı.

MİMAR SİNAN VE SÜLEYMANİYE CAMİSİ HAYRANI

Kareem Abdul-Jabbar, Süleymaniye Camisi bahçesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kendisinin Mimar Sinan ve Süleymaniye Camisi'nin hayranı olduğunu söyledi. İstanbul'a gelmekten her zaman büyük keyif aldığını belirten efsane isim, ''Bir Müslüman olarak modern bir Müslüman ülkenin modern dünya içerisinde olmasını görmek ve bu şekilde yer aldığını bilmek mutluluk verici. Burada olmak her zaman keyif verici'' dedi.

"İBADETHANE MEDRESE İLGİMİ ÇEKİYOR"

NBA ve Renault'un işbirliği nedeniyle İstanbul'da bulunduğunu hatırlatan ABD'li oyuncu, ''Bu çalışmaya katkıda bulunmak için buradayım. 1969 yılında da bir kez daha gelmiştim. Süleymaniye Camisi her zaman etkilendiğim yer. Mimar Sinan'ın çok özel bir işi. Burayı görmek ve olmak keyif veriyor. Buraya ikinci ziyaretim. Aynı zamanda hem ibadethane hem medrese ve eğitim yuvası olması da gerçekten ilgimi çekiyor'' diye konuştu.

İstanbul'da en çok nerelerden etkilendiği yönündeki soruya öncelikle ''Topkapı Sarayı'' yanıtını veren Kareem Abdul-Jabbar, ''Ayasofya'ya da gitmiştim. Orayı da ilginç buluyorum. Hangisi daha özel diye sorarsanız, Sinan'ın anlayışını daha çok seviyorum. Dolayısıyla Süleymaniye favori yerim'' dedi.

Abdul-Jabbar, yemek konusunda ise ''Denizden hemen alınan ve kızartılan balıktan çok keyif alıyorum'' derken, Türkiye (A) Milli Basketbol Takımı'nın 2010 Dünya Şampiyonası'ndaki tarihi başarısı konusunda da ''Harika bir şey. Ülkenin basketbolla ilgili programı işe yarıyor ki yetenekli insanlar kazandırılabiliyor ve başarı elde edilebiliyor'' diye konuştu.

Kareem Abdul-Jabbar, 9 Mayıs Pazartesi günü gösterimi yapılacak belgesel konusunda da şunları söyledi:

''Pazartesi günü belgeseli gösteriyor olacağız. ABD basketbolunun ilk girişimiyle ilgili bugüne kadar duymadığınız en iyi basketbol takımıyla ilgili belgesel. Harlem bölgesinde oynayan hepsi siyahi oyunculardan oluşan bir takımın hikayesi. Çok iyi takımdı, ama hak ettikleri değeri görmek için ırkçı bakış açısını yenmeleri gerekiyordu. Film bu hikayeyi anlatıyor.''

İstanbul'daki programı çerçevesinde 9 Mayıs Pazartesi günü çeşitli etkinliklere katılacak Kareem Abdul-Jabbar, saat 11.00'da senaryosunu kendisinin yazdığı ''On The Shoulders of Giants'' adlı belgeselin Cinebonus Maçka'daki Türkiye özel gösteriminde bulunacak, 12.15-13.00 saatleri arasında ise basın mensuplarıyla soru-cevap bölümünde bir araya gelecek. NBA'in eski oyuncusunun İstanbul programı, aynı gün saat 20.30'da Suada'daki ''Meganeomani inspired by NBA'' partisiyle tamamlanacak.

Kareem Abdul-Jabbar, 10 Mayıs Salı günü İstanbul'dan ayrılacak.


Bu haber 210 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Basketbol

Fenerbahçe G.Saray'ın ünvanını bitirdi

Fenerbahçe G.Saray'ın ünvanını bitirdi Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray Medical Park'ı Caferağa Spor Salon...

Periler Çeyrek Final için sahaya çıkıyor

Periler Çeyrek Final için sahaya çıkıyor A Milli Kadın Takımımız, bu akşam Beyaz Rusya ile çeyrek final mücadelesi verecek.
Mutluluk ve Huzurun Yolu13Kasım2011
Ortaya Karışık

Toplistler

 

Burçlar ve Günlük Fal Yorumları

 

Güncel Ekonomi Siyaset Eğitim Politika Teknoloji Yaşam Spor Popüler Kültür Video Haberleri
RSS Kaynağı |Ücretsiz Link Ekle Site Ekle |Yazarlık Başvurusu