Netbulx Haber
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE  FORUM İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

5.2'lik deprem İstanbul için bir uyarı mı

5.2'lik deprem İstanbul için bir uyarı mı

Tarih 26Temmuz2011, 21:08 Editör Netbulx

Marmara açıklarında meydana gelen 5.2 şiddetindeki deprem İstanbullular'ı panikletti. Peki büyük deprem ne zaman?


en yeni Şarkı sözleri

Marmara Denizi'nin Tekirdağ açıklarında meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 5.2 büyüklüğündeki deprem halk arasında paniğe neden oldu. Sarsıntının Marmara Denizi'nde beklenen büyük depremin öncüsü olabileceği ihtimali akıllara geliyor.

ARTÇILAR 4'Ü GEÇMEZ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Dr. Doğan Kalafat, Marmara Denizi'nde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin, Marmara Denizi'nin normal bir aktivitesi olduğunu belirterek, ''Deprem İstanbul'un özellikle Silivri, Çatalca, Büyükçekmece gibi sahil kesimlerinde daha güçlü hissedildi'' dedi.

Kalafat, Marmara Denizi, Marmara Ereğlisi güneyinde saat 20.57'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremi ''orta şiddette'' bir deprem olarak nitelendirerek, depremin sahil kesimleri ve yakın çevresinde daha güçlü hissedildiğini ifade etti.

Kalafat, Marmara Ereğlisi güneyinde denizin tam ortasında meydana gelen orta şiddetteki depremin 3-4 yılda bir olmasının normal olduğunu belirterek, ''Bu deprem esasında Marmara Denizi'nin normal bir aktivitesidir. İstanbul'un özellikle Silivri, Çatalca, Büyükçekmece gibi sahil kesimlerinde daha güçlü hissedildi. Merkezi, denizin ortası olması sebebiyle herhangi bir hasar veya can kaybı olmadı. Şu an için korkulacak bir durum söz konusu değildir. Vatandaşlarımıza sakin olmalarını tavsiye ederim'' diye konuştu. Depremin öncü olmadığını dile getiren Kalafat, bundan sonra olacak depremlerin 4'ü geçmeyeceğini açıkladı.

"BU BİR ALARM"

Prof. Dr. Naci Görür, depremin meydana geldiği bölgenin gergin olduğunu belirterek "Marmara'da zamanı belirlenemeyen büyük deprem olacaktır. Bu depremde bir uyarı niteliği taşımaktadır" dedi. Bu depremin için öncü demenin mümkün olmadığını belirterek "Şu anda öncü ve ya artçı diye bir yorum yapılamaz" dedi. Depremin meydana geldiği fayın hemen doğusundaki fayda büyük bir depremin beklendiğini belirtti.

BÜYÜK DEPREM NE ZAMAN GELİR?

Prof. Ahmet Ercan, 5.2'lik depremin, büyük Marmara depreminin habercisi olarak yorumlanamayacağını söyledi. Prof. Ercan, "Büyük deprem gelmeden önce 6'ya kadar büyüklükteki depremlerin olmasını bekliyoruz. Bir depremin alıştırmasıdır bu. Jeofizik açıdan bilgi vermektedir. Vatandaş, 'Bunun arkasından büyük bir deprem gelir mi?' diye düşünüyor. Daha büyük bir deprem için uzun yıllar olduğu kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

Bu haber 294 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yaşam ve İnsan

Engelli ressam, Başbakan'ı şaşırttı

Engelli ressam, Başbakan'ı şaşırttı AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, engelli ressam Ayşe Kılıç’ın resim sergisini gez...

Giresun'da HES inşaatında korkunç olay!

Giresun'da HES inşaatında korkunç olay! Giresun'da bugün HES inşaatında meydana gelen bir heyelanda 4 kişi yaşamını yitirdi
Mutluluk ve Huzurun Yolu13Kasım2011
Ortaya Karışık

Toplistler

 

Burçlar ve Günlük Fal Yorumları

 

Güncel Ekonomi Siyaset Eğitim Politika Teknoloji Yaşam Spor Popüler Kültür Video Haberleri
RSS Kaynağı |Ücretsiz Link Ekle Site Ekle |Yazarlık Başvurusu