Ulusal Geçiş Konseyi, devrik lider Kaddafi'nin Sirte yakınlarında kaçmaya çalışırken, yaralı olarak yakalandığını belirtmişti. Ulusal Geçiş Konseyi komutanı, Muammer Kaddafi'nin iki bacağından yaralandığını söylemişti.
"ATEŞ ETMEYİN" DİYE BAĞIRMIŞ
Kaddafi'yi ele geçirdiğini iddia eden muhalif askerler, devrik liderin Sirte'de bir mağarada saklandığını belirterek, ele geçirildiği sırada "Ateş etmeyin!, Ateş etmeyin!" diye bağırdığını açıklamıştı.
KADDAFİ'NİN OĞLU VE SÖZCÜSÜ DE YAKALANDI
Libya televizyonu "Özgür Libya", Sirte’deki operasyonda Mutassım Kaddafi’yle birlikte iç güvenlik servisi şefi Mansur Dau ve Libya istihbarat servisi şefi Abdullah Senussi’nin de yakalandığını duyurdu. Operasyonda ayrıca, Kaddafi rejiminin savunma bakanı Ebubekr Yunus Cebir’in de öldürüldüğü bildirildi.
Kaddafi’nin sözcüsü Musa İbrahim’in de ele geçirildiği UGK yetkilileri tarafından açıklandı.
HALK SOKAKTA
İddiaların teyit edilememesine karşın halk sokağa döküldü ve sevgi gösterilerinde bulunmaya başladı.


KADDEFİ'NİN CENAZESİ MİSRATA'DA
Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin cenazesinin Misrata’ya getirildi.
Sirte’de öldürülen Kaddafi’nin cenazesi ile sağlık durumları henüz belli olmayan iki oğlu Seyfülislam ve Mutassım, Misrata’ya getirildi.
UGK’nin kısa süre içinde konuyla ilgili basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

"ŞEHİT OLMAK İSTİYORUM" DEMİŞTİ
Kaddafi, son kalelerinden Beni Velid'de yerel bir radyo tarafından yayınlanan açıklamasında, "Kahramanlar direniyor ve şehit düşüyor, biz de şehit olmayı bekliyoruz" demişti.